Vinul in cuvinte
Vin sec, proaspăt, cu aciditate ridicată și o aromă deosebită.
Asocieri culinare
Mâncăruri de pește
Vin sec, proaspăt, cu aciditate ridicată și o aromă deosebită.
Mâncăruri de pește
Un vin cu indicii de minerale dulci, sensibile pentru limbă, cât și pentru nas. Riesling Italian este cel mai bine cunoscut pentru vinuri uscate, ușoare și puțin florale.
Mere galbene și citrice, cu note florale și minerale.
Mâncăruri condimentate
Vin demisec de culoare galben-pai cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă de iasomie, de fructe tropicale sau de mirosul florilor de viță de vie. Gustul este fructos, cu multă prospețime, ceea ce îl face plăcut și tentant.
Aroma de iasomie și fructe tropicale
Carne de pui, carne de pește
Vin demidulce de culoare galben-pai cu o aromă tipică de muscat, cu un gust fin și delicat, catifelat.
Parfum de flori de trandafir
Carne de pasăre, sosuri dulci sau dulci-acrișoare, ori deserturi pe bază de fructe
Este un vin dulce. Are o aromă de trandafiri de dulceață, iar după învechire aroma se îmbogățește cu nuanțe de mosc, de stafide sau de miere de albine.
Arome și parfum floral
Mâncăruri condimentate sau brânzeturi maturate
Dezvoltă un potențial aromatic de note de iarbă, trecând prin arome de ardei verde și până la coacăze negre.
Arome de ardei verde și coacăze negre
Carne roșie, carne de vânat, de miel sau de oaie
Se remarcă prin corpolența medie, cu nuanțe aromatice de prune, coacăze sau zmeură.
Arome și parfum de fructe de pădure
Brânzeturi și deserturi
Un vin cu arome schimbătoare, începând de la cele caracteristice de cireșe, prune, căpșuni și pe măsura învechirii ajungând la stafide, gutuie, ciuperci.
Arome și parfum fructate
Carne de peşte, pui şi legume
Cabernet Sauvignon obține culoarea violetă închisă și aromele de coacăze negre de la Cabernet Franc și frunzele sale aromatice de la Sauvignon Blanc.
Arome de coacăze negre
Friptură de vită la cuptor în sos de vin
Vin sec, cu prospețime, aciditate ridicată și o aromă regală.
Parfum de flori de câmp
Mâncăruri de pește la cuptor sau grătar
Vin demisec de culoare galben-pai cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă de iasomie, de fructe tropicale sau de mirosul florilor de viță de vie. Gustul este fructos, cu multă prospețime. ceea ce îl face plăcut și tentant.
Arome și parfum de fructe tropicale
Mâncăruri de pește
Vin demidulce, culoare galben-pai, cu o aromă tipică de muscat, gust fin și catifelat.
Arome și parfum fructate
Preparate de pasăre, sosuri dulci sau dulci-acrișoare, deserturi pe bază de fructe
Vin lejer, corpolență medie, cu nuanțe aromatice de prune, coacăze sau zmeură.
Arome și parfum de fructe de pădure
Brânzeturi fine și deserturi dulci
Vin cu arome schimbătoare, de la cireșe, prune, căpșuni și pe măsura învechirii ajungând la stafide, gutuie, ciuperci.
Arome și parfum de fructe roșii
Preparate din carne de vită, de porc sau de oaie
O infuzie aromatică cu note de iarbă, aduce în prim-plan arome de ardei verde, până la coacăze negre.
Arome și parfum de fructe de pădure
Fripturi de vită, porc sau iepure, brânzeturi
Vin elegant, de caracter bogat, cu un parfum și un gust incomparabil, adesea amintește de piersici sau de mere tinere.
Paste cu sos pe bază de smântână, carne de pui, pește afumat
Vin demidulce, caracter generos, cu parfum și un gust incomparabil, la nivel organoleptic amintește de piersici sau de mere tinere.
Carne de pasăre, deserturi de fructe
Merlot se bucură de cel mai mare respect în lumea vinului profesionist, acesta oferă vinuri foarte frumoase și rotunde, cu arome de fructe, fiind destul de blând în taninurile sale.
Paste cu sos roșu
Vin elegant, caracter bogat, cu parfum și gust inconfundabil, adesea amintește de piersici sau de mere tinere.
Paste cu sos pe bază de smântână, carne de pui, pește afumat
Vin cu nivel ridicat de aciditate pentru a conferi o prospețime curată și arome dulci.
Carne de pasăre, deserturi de fructe
Vin demisec, mediu până la corpolent, cu arome de fructe roșii, cum ar fi prune și afine. Are aciditate mai scăzută și tanini mai moi decât Cabernet Sauvignon.
Paste cu sos roșu
Este un vin alb fructuos, particular și fin. Are o culoare verde gălbui, cu un miros proaspăt de petale de trandafir sau de fân proaspăt cosit.
Miros proaspăt de petale de trandafir sau de fân proaspăt cosit
Carne de vită sau pui, brânzeturi Cheddar, Gruyere, Fontina
Vin demidulce cu nuanțe aromatice diverse, de la neutral de unt mergând pana la obținerea unor arome tropicale.
Scoici, pește afumat, carne de pui, brânză proaspătă de capră
Vin sec, sprințar și odihnitor, cu aromă delicată de mere și cu note florale.
Aromă de prune uscate la soare
Carne de porc, carne de vită, deserturi
Un vin produs dintr-o combinaţie din soiuri de struguri diferiți din podgoriile Panciu, Odobești, Cotești. Prin echilibrarea aromelor și a nivelurilor de aciditate și taninuri, misiunea oenologilor Rovinex a fost să obțină un vin mai bun decât suma părților componente.